Janus Goossens

Wij leveren kwaliteit sinds 1958

In 1958 startte Janus en Moeke Goossens het huidige bedrijf. Het begon als een gemengde boerderij, waar de aardbeienproductie al aanwezig was. In 1980 kwam Jos Goossens, momenteel eigenaar van Flevoplant, in beeld bij het bedrijf. In dat jaar werden de eerste stappen in de richting van aardbeiplanten vermeerdering gezet. Het bedrijf is zich sindsdien gaan specialiseren tot het vermeerderen van aardbeiplanten. Binnen no-time werd Flevoplant een speler van wereldformaat. Zeventien jaar later is de vestiging in het Poolse Radachow geopend. In Polen staat een volledig vermeerderingsbedrijf, waar kwalitatief hoogwaardige aardbeiplanten worden geproduceerd.

Veredeling

In 1999 werd de veredelingstak opgezet. Ons doel daarvan was om smaakaardbeien te maken die het seizoen weten te verlengen. Dit is in 2015 een op zichzelf staand bedrijf geworden, onder de naam Flevo Berry. Flevoplant is een trotse partner van Flevo Berry. Wij kunnen hierdoor het volledige concept van Flevo Berry rassen leveren.

De kwaliteit en continuïteit richting de toekomst zijn gewaarborgd. Niels Goossens, derde generatie van de familie Goossens, staat klaar om het bedrijf voort te zetten. Flevoplant wil nog meer inspelen op de huidige markt en klanten nog beter naar wens het juiste planttype leveren.

Specialist

Flevoplant is een specialist. De kennis over het vermeerderen van aardbeiplanten is gigantisch. Wij werken milieubewust door het toepassen van biologische en organische middelen in de teelt van de aardbeiplant. Er is een breed rassenpakket: van heel erg vroeg tot heel laat.