Flevoplant

Uw succes, onze aardbeiplanten!
over ons

Flevoplant

Specialist in het vermeerderen van aardbeiplanten

 

Sinds 1958 is Flevoplant actief in de vermeerdering en opkweek van aardbeiplanten. Onze ervaring en vakmanschap zetten we dagelijks in om de beste aardbeiplanten te maken voor onze klanten door heel Europa. Flevoplant heeft een ruim assortiment van korte dag en doordragende rassen in alle planttypen.

Dagelijks zijn we bezig met de kwaliteit van onze planten. Het kiezen van de juiste teeltgronden en teeltmethodes om de juiste plant voor iedere klant te maken. Steeds meer met organische bemesting en de inzet van biologische bestrijding. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en beter is voor onze planten en het milieu.

De klant staat bij ons centraal. Daarom helpen we de klanten graag bij het maken van de juiste keuzes om de doelen van de teler te realiseren. Welk ras en planttype en op welk moment planten om het beste resultaat te halen? Wij weten het en helpen u graag!

Geschiedenis Flevoplant

Nieuws

Bijbaan Flevoplant

Vakantiekrachten

Op zoek naar een BIJBAAN? Wij hebben ‘m!
Verdien een extraatje door jouw handen uit de mouwen te steken in de kassen én op het land!

 

Rassen

Flevoplant biedt prachtige rassen uit vier segmenten: vroege rassen, middentijdse rassen, late rassen en het doordragersegment. Bekijk het uitgebreide assortiment aardbeiplanten.

Onze rassen

Planttypen

Flevoplant biedt een fraai scala planttypen.

Onze planttypen

Onze rassen

Flevoplant biedt prachtige rassen uit vier segmenten: vroege rassen, middentijdse rassen, late rassen en het doordragersegment. Bekijk het uitgebreide assortiment aardbeiplanten.

Onze 6 planttypen

Flevoplant biedt een breed scala planttypen

01

Frigo planten

Korte dag rassen zijn leverbaar in de maten A++, A+, A en A-.

A++ en A+ planten hebben de potentie om in het plantjaar al voldoende productie te realiseren. A en A- sortering zijn geschikt voor een normaalteelt waar productie in het eerste jaar na planten wordt gerealiseerd.

Doordragende rassen zijn leverbaar in de maten A+, A en A-.

Deze planten zijn geschikt voor een 1-jarige teelt. A+ en A planten zijn zowel voor substraat- en vollegrondteelten. A- planten zijn geschikt voor vollegrondteelt en om op te potten.

De planten worden vanaf begin december gerooid en verwerkt, om daarna met -1.5° ingekoeld te worden. Onze planten zijn afkomstig uit SE-1, SE-2 en EE-moedermateriaal. Het uitleveren start vaak begin maart tot eind juli. B planten worden gemaakt op bestelling.

02

Stek

Wij produceren verse stekken van doordragende en korte dag rassen. De doordragende rassen worden geteeld in een kas en zijn leverbaar vanaf eind juli.

De korte dag rassen worden op stekvelden geteeld en zijn leverbaar vanaf begin juli. Deze verse stekken worden gebruikt om tray- of minitrayplanten te maken. Wij hanteren twee maatsorteringen om op deze manier een zo uniform mogelijke partij te leveren.

03

Trayplanten en minitrayplanten

Trayplanten en minitrayplanten maken wij in zowel korte dag als in doordragende rassen.

Korte dag tray- of minitrayplanten worden gestekt vanaf eind juni. Doordragers worden vanaf eind juli gestekt om een goed productiepotentieel te krijgen bij de klant.

Zowel korte dag als doordragende tray- minitrayplanten worden vooral gebruikt in kasteelten, tunnelteelten op substraat en stellingteelten. Deze planten staan bekend om hun hoge kwaliteit fruit.

04

Plugplanten

Plugplanten worden gemaakt uit vers stekmateriaal. Wij leveren korte dag en doordragende rassen.

Korte dag rassen worden vanaf begin juli gestekt en zijn leverbaar vanaf eind juli. Deze plugplanten zijn een zeer goed alternatief voor verse planten.

Doordrager stekken worden eind juli gestekt, waardoor de pluggen vanaf begin september vers leverbaar zijn. Er kan ook worden gekozen om deze pluggen in te vriezen, waardoor dit een geschikte plant is voor op een substraatteelt.

05

Verse planten

Verse planten zijn beschikbaar vanaf eind juli. Wij streven ernaar om deze planten binnen 24 uur na oogsten bij de klant geleverd te hebben. De verse planten worden veelal gebruikt in de traditionele teelten. Het is van belang om deze planten goed te verzorgen na het uitplanten, zodat deze planten voldoende bloemtrossen aan kunnen maken voor het komende productiejaar.

06

Wachtbedplanten

Onze wachtbedplanten worden vanuit een verse plant gemaakt. Om voldoende potentie te krijgen worden de planten vanaf eind juli geplant op wachtbed.

De oogst van deze planten start begin december en is beschikbaar vanaf januari. De wachtbedplanten zijn zeer geschikt voor een 1-jarige teelt op stellingen en in de volle grond. Wij maken deze planten in drie verschillende sorteringen:

WB Extra: > 22 mm
WB 1: 18-22 mm
WB 2: 14-18 mm

Onze mensen

Flevoplant is al sinds 1958 een gezichtsbepalende speler in de wereld van de aardbeiplant. Een jong en fris team met enorm veel kennis stelt zich voor.

Contact en verkoop wereldwijd

De hoofdvestiging van Flevoplant BV is gevestigd te Ens. Hier bevindt zich het hoofdkantoor en vindt voor een deel het vermeerderen van aardbeiplanten plaats. Wij hebben ook een vestiging in het Poolse Radachow. Voor meer informatie, zie onderstaand.

Flevoplant B.V.
Enserweg 9
8307 PJ Ens
Holland

+31 527 251 527

sluit